Ce facem cu planet.ubuntu.ro ?

Bug #457148 reported by Adi Roiban
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Activitățile echipei Ubuntu România
Invalid
Wishlist
Unassigned

Bug Description

Acum planet.ubuntu.ro poate fi modificat/actualizat de către toți membri echipei Ubuntu România.

Rămâne de discutat cum vrem să arate planetul și care sunt condițiile pentru care un blog este accceptat pe planet.

Vă rog să vă expuneți părerile aici

Revision history for this message
Adi Roiban (adiroiban) wrote :

Și așa planet.ubuntu.ro este pustiu, iar pentru conținut pur software liber avem planet.softwareliber.ro , eu unul aș vrea ca pe planet.ubuntu.ro să fie agregate blogurile utilizatorilor/simpatizanților Ubuntu din România .

Acum că mai apare din când în când câte o pisică, un OS X, un Windows, nu e capăt de lume.

Să nu uităm că ubuntu.ro nu e doar destinat echipei Ubuntu România, ci întregii comunități Ubuntu din România (dezvoltatori și utilizatori)

Changed in ubuntu-ro:
importance: Undecided → Low
status: New → Confirmed
Revision history for this message
Jani Monoses (jani) wrote :

In primul rand continutul planet.ubuntu.ro ar trebuie decis independent de existenta sau nu a planet.softwareliber.ro pentru ca e planetul echipei/comunitatii Ubuntu-RO care este neoficial legata de comunitatea Ubuntu mai mare.

Faptul ca e pustiu nu e argument pentru a decide ce e acolo. Daca membri activi decid ca nu vor sa scrie blogposturi sau nu sunt destui membri activi in ubuntu-ro nu inseamna ca ar trebuie sa inlocuim - si prin asta sa inclinam balanta in favoarea celor care mai mult scriu si mai putin fac - cu orice, doar sa fie posturi. Exista planet ubuntuusers parca, pot fi si in RO doua planeturi daca vrem sa atragem si sa entuziasmam noi veniti care ar vrea sa aiba scrierile expuse unui public mai larg dar care poate inca bat campii de multe ori si prin asta pot afecta imaginea proiectului. Desi ar fi mai bine ca cine vrea sa fie agregat sa arat ca ii pasa de proiect si sa se implice pentru a primi statutul de membru.

Ca la ubuntu zic ca e bine sa fie agregate blogurile celor care sunt membri Ubuntu ro. Cine e simpatizant atat de activ inseamna ca poate deveni membru si ar fi bine sa faca asta.

Legat de ce anume sa fie pus din blogurile odata agregate asta e independent de cine e agregat. Fie decidem ca punem doar legat de activitati FOSS si Ubuntu, fie lasam la latitudinea fiecaruia e de vazut. Statutul de membru ubuntu-ro ar trebui presupuna si un pic de dovada a seriozitatii si a destulei judecati cat sa lasam pe fiecare sa posteze ce vrea.

Problema asta, ca si lipsa de activitate FOSS locala in general e o problema reala, care nu are sens sa o cosmetizam facand comunitatea sa para mai mare. Ca atunci realizarile par cu atat mai mici.

Problema cu pisici etc o vad doar in cazul in care planet e destul de prominent pe pagina proiectului si da de ea cineva necunoscator si prima impresie e de adunare de bloguri de duzina, unde lumea baga filmulete si se cearta cu alti 'bloggări' sau zice lucruri irelevante oricui altcuiva.

Adi Roiban (adiroiban)
Changed in ubuntu-ro:
importance: Low → Wishlist
Revision history for this message
Stas Sușcov (sushkov) wrote :

Este repo pe bzr, fork, commit & request a pull.

Changed in ubuntu-ro:
status: Confirmed → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.